niedziela, 12 lutego 2012

Torcik śmietankowo -truskawkowy

Składniki

Biszkopt z 4 jaj
Śmietana kremówka 36% ok 500g
2 smietanofixy
 ok 3 duże łyzki cukru pudru , cukier waniliowy

czekolada biała
ozdoby




Przygotowanie

Upiec biszkopt , zimny przekroić na połowe . Dół mozna nasączyć alkoholem , lub wodą z cytryną , albo woda z olejkiem śmietankowym ( co kto lubi)
Ubić smietane z cukrem wanil , cukrem pudrem i smietanofixami.
Truskawki umyć , osuszyć , pokroić na małe kawałki , część smietany odłożyć na dekorację , do resztej dodać truskawki , wymieszać . Śmietanę z truskawkami wyłożyć na biszkopt , przykryć drugim biszkoptem .Udekorować , ja boki zrobilam smietaną a gorę czekoladą białą .

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz