Składniki
Jak zwykle podaję w przybliżeniu
tandoori masala - łyżka
1 średni jogurt naturalnysól, pieprz, curry, papryka ostra wg uznania
miód - 2 łyżki
skrzydełka kurczęce, ilość wg uznania
czerwony barwnik spożywczy - łyżeczkaodrobina oliwy
Przygotowanie
skrzydełka dzielimy na trzy części, pozbywamy się pazurów.
Nacieramy solą i odstawiamy. Zajmujemy się teraz marynatą.
Mieszamy wszystkie pozostałe składniki do uzyskania jednolitej pasty. Wlewamy do szerokiego naczynia. Nasze skrzydełka dokładnie obtaczamy w marynacie i ukladamy w naczyniu. Przykrywamy i pozostawiamy na noc w lodówce.
Następnego dnia pozostaje wyjąć nam skrzydełka, włożyć do żaroodpornego naczynia i zapiekać pod przykryciem ok 45 min.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz