piątek, 17 lutego 2012

Ruloniki po włosku

Składniki

cienkie sznycle wieprzowe, 16
wędzony boczek, 16 plastry
gałązki szałwi, 4
sól . pieprz,
zioła prowansalskie,
pieczarki, 15dag
olej, 3łyżki
sos pieczeniowy jasny,



Przygotowanie

1. Mięso opłukać , osuszyć ręcznikiem papierowym .Sznycle ułóż na desce, przykryj folią spożywczą i lekko rozbij tłuczkiem . Usuń folię , mięso porósz solą i pieprzem i ziolami prowansalskimi.

2. Na każdym sznyclu połóż plasterek boczku i po kilka listków szałwi .Zwiń , zepnij wykałaczką.Usmaż na oleju , często obracając .

3. Roladki zdejmij z patelni , trzymaj w cieple.Pieczarki oczyść , pokrój na drobno, podduśna tłuszczu ze smażenia mięsa .Wlej sos pieczeniowy, zagotuj. Gotowe roladki ułóż na półmisku , polej sosem , ew. udekoruj.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz