wtorek, 28 lutego 2012

Prosta sałatka do obiadu

Składniki

główka kruchej sałaty

dwa pomidory

kilka ogórków gruntowych

pół papryki

kilka oliwek

kilka łyżek śmietany

łyżka majonezu

sól, pieprz



Przygotowanie

To smaczna i szybka w wykonaniu sałatka, która przydaje się, kiedy nie ma wiele czasu na przygotowywanie czegoś wymyślnego.
Liście sałaty rwiemy paluszkami na części i wrzucamy do michy. Wkrawamy w to cząstki pomidorów, plasterki ogórka, paseczki papryki i przekrojone na pół oliwki.
Mieszamy ze śmietaną, majonezem, solą i pieprzem.
A podajemy do dań z kartofelków, smażonych mięs i rybek.
Na stół wystawiamy bezpośrednio po przyrządzeniu, bo sałaty mają to do siebie, że zalane sosami szybko więdną.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz