czwartek, 16 lutego 2012

Pasztet z kurczaka

Składniki

4 udka z kurczaka,
25dag pieczarek (może być więcej),
1 średnia marchewka,
2 małe cebule,
duży ząbek czosnku,
1 kajzerka,
1 jajko,
1/4 kostki masła,
gałka muszkatołowa,
sól, pieprz do smaku.





Przygotowanie

Udka udusić z pieczarkami, marchewką i cebulą.
Oddzielić mięso od kości.
W wywarze z duszenia namoczyc kajzerkę.
Mięso z warzywami i namoczoną bułką zmielić.
Dodać wyciśniety przez praskę czosnek, i rozpuszczone masło i cale jajko.
Masę wyrobić, dodac do smaku sol, pieprz, gałkę muszkatołową.
Przełożyć do foremki wysmarowanej masłem i wysypanej tarta bułką
Piec w nagrzanym piekarniku do 180C ok. 60 min.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz