piątek, 17 lutego 2012

Pałki stojące

Składniki

Pałki z kurczaka
przyprawa do kurczaka,jarzynka
folia spozywcza




Przygotowanie

kupujemy palki z kurczaka-ilosc dowolna
nacinamy nozem w koło skore ok 3cm od samej końcówki.Nastepnie mieso odzielamy od kosci nacinajac na cztery albo wiecej razy i odciagamy na dół.Końcówke górna ktora została odcinamy tasakiem lub nozem.Kośc zawijamy w folie spozywczą.
Dupki pałek maczamy w przyprawie do kurczaka,wierzch opsypujemy jarzynka i rowniez przyprawa do kurczaka.Blaszke wykładamy papierem do pieczenia i układamy pałki,zostawiamy na 12godzin w lodowce nastepnie pieczemy 40minut w 180st.Na fotkach nie ma ale polewam czesto pałki sosem chili wymieszanym z keczupem.
Mam nadzieje ze jako tako objasniłam o co chodzi :)))Naprawde robi sie to bardzo łatwo.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz