czwartek, 9 lutego 2012

krem pieczarkowy pyszny

Składniki

1/2 kg pieczarek /dużych/
4 kostki rosołowe
5 porów  /białych/
1/2 kg mięsa mielonego
4-5 serków topionych śmietankowych / najlepsze Hochland/
ewentualnie jakieś przyprawy do smaku
trochę masła




Przygotowanie

Dwa litry wody zagotować z kostkami rosołowymi.
Pory oczyścić, opłukać, pokroić w plasterki, zeszklić na maśle.
Pieczarki oczyścić, pokroić w plasterki i wraz z porami dodać do bulionu.
Mięso mielone przyrządzić jak na kotlety /bez bułki/.
Formować malutkie pulpeciki, włożyć do zupy, gotować około 20min.
Dodać serki, gotować 3min, przyprawić.

ZUPA JEST REWELACYJNA
 
GORĄCO POLECAM....

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz