poniedziałek, 20 lutego 2012

Kotlety ala gołąbki

Składniki

50dkgmięsa mielonego,25dkgkapusty słodkiej,1 cebula,2 jajka,5łyżekryżu,3łyżkikaszy manny,sól,pieprz,koncentrat pomidorowy,1rosołek-bulion.




Przygotowanie

Kapuste,cebule drobniutko pokroic i wraz z ryżem,jajkami,kasza manną dodac do mięsa mielonego i wymieszac,doprawic do smaku solą i pieprzem.Uformowac małe kotleciki,obtoczyc w bułce tartej i usmażyc.Po usmażeniu przełożyc do garnka,zalac wodą tak żeby zakryte były kotlety i dusic 1godzinę.Dodac na koniec koncentrat i bulion.można troszkę dodac cukru żeby koncentrat nie był  za kwaśny.Podczas duszenia kotleciki robią się większe.Wychodzi tak około30kotlecików. Jest to jedzenie dośc syte i podaje się je z ziemniakami. Życzę Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz