Składniki
Na ciasto:
50 g białej czekolady
4 łyżki cukru
2 jajka
5.5 łyżki mąki
Krem:
350 g białej czekolady
100 g herbatników
1 szklanka mleka w proszku
100 g masła
300 ml śmietany kremówki
Przygotowanie
Ciasto: jajka ubić z cukrem przez około 10 minut. Dodać przesianą mąkę i stopioną czekoladę. Piec około 25 minut w 180oC. Do suchego patyczka.
Krem: czekoladę, masło i śmietankę podgrzewamy, aż się połączą. Studzimy, wkładamy do lodówki na 30 minut. Wyciągamy, dodajemy pokruszone herbatniki i mleko w proszku. Chłodzimy w lodówce przez kolejne 30 minut. Wykładamy na ciasto.
Ja zrobiłam z połowy porcji w keksówce.
Przepis ze strony ciasteczkowepotwory.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz